MIELI JA AJATUSTENVIRTA

Mieli on eräänlainen lihas, joka vahvistuu harjoittelemalla.

Omien voimavarojen vahvistaminen on aina ihmisestä itsestään lähtevä prosessi.

 

Pysähdy siis ajatustesi äärelle!

Palvelut

 

Ohjattu, suggestopohjainen ratkaisukeskeinen syvärentoutus

Jaksamisen haasteena ei useinkaan ole yksistään stressin määrä. Väsymisen ja kehon selittämättömien kipujen syynä voi olla myös riittämätön palautuminen kehon ja mielen kuormituksesta. Säännöllinen rentoutuminen auttaa kehoasi ja mieltäsi palautumaan liiallisesta kuormituksesta ja stressistä.

 

Syvärentoutuksen jälkeen tunnet olosi virkistyneeksi ja levänneeksi, unenlaatusi paranee ja huomaat positiivisia vaikutuksia vielä seuraavinakin päivinä. Rentoutuminen palauttaa aivosi normaalitilaan stressin aiheuttamasta ylivirittyneisyydestä ja ”henkiinjäämisen toimintatilasta”. Tämän ansiosta luovuudellesi ja ongelmanratkaisukyvyllesi tulee enemmän tilaa, ja parannat omaksumis- ja keskittymiskykyäsi. Pystyt harjoittelemaan, esiintymään, kilpailemaan ja toimimaan kaikilla tasoilla rennosti, ilman paineita, tuloksekkaasti.

 

Syvärentoutukseen sisältyy toiveesi mukaisia voimaannuttavia lauseita ja oivalluttavia ajatusmalleja, joilla voit esimerkiksi vahvistaa voimavarojasi, tukea elämäntapamuutostasi tai parantaa rentoutumiskykyäsi ja unenlaatua.
Rentoutus lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia, lievittää stressiä, opettaa oman kehon kuuntelua, kehittää kykyä mielikuvatyöskentelyyn, vahvistaa omien voimavarojen hyödyntämistä ja edistää itsetuntemusta.

Ohjatussa rentoutuksessa opit rentouttavaa hengitystä sekä vahvistat kehon ja mielen yhteyttä rentoutumisessa. Näin kehität rentoutumisen taitojasi ja voit hyödyntää rentoutusohjauksen menetelmiä myöhemmin myös omissa rentoutumisen hetkissäsi.


Rentoutushetkessä käytetään erilaisia tekniikoita kuten NLP- tekniikkaa, mielikuvaharjoitteita, erilaisilla tarinoita, jotka tukevat sinun tavoitteita. Hengitystekniikka ohjaa sinut kehorentoutukseen lihas lihakselta, musiikkiavusteisesti ja tarvittaessa liikeavusteisesti.

 

EFT- emotional freedom techniques- tunnetyöskentelyvalmennus

EFT- (Emotional Freedom Techniques) on stressin fyysisiä ja psyykkisiä ilmenenismuotoja helpottava menetelmä, jota on myös tutkittu laajalti. Käyttökohteina on ollut erityisesti ahdistus, pelot ym. kuormittavat tunteet sekä traumaperäinen stressihäiriö. Näiden osalta tutkimusnäyttö on jo vahvaa, ja lisäksi on tutkittu mm. EFT:n vaikuttavuutta kivunhoidossa sekä esim. opiskelustressin ja tenttijännityksen helpottamisessa.

 

EFT on kokemuksellinen kehomieli-menetelmä, jossa pyritään pysähtymään oman kokemuksen äärelle tarkastelemaan tunteiden, ajatusten ja kehoreaktioiden välistä yhteyttä. EFT sisältää elementtejä mm. mindfulnesista ja NLP:stä. Erityiseksi menetelmän tekee se, että kun akupisteitä stimuloidaan ja samanaikaisesti ollaan hyväksysvästi läsnä itselle, lähettää stimulaatio rauhoittavia signaaleja aivojen pelosta ja uhkasta vastaavalle aivojen mantelitumakkeelle -> rauhoittuminen voi alkaa.

 

EFT ei hävitä tunnekokemuksiamme, vaan sen avulla opimme kohtaamaan vaikeitakin tunteita rauhassa ja turvallisessa tilanteessa. Tunteiden vapautuminen tarkoittaa enemmänkin sitä, ettemme paina tunteitamme ihon alle syvälle kehoon, jolloin ne alkavat kuluttaa sisäisiä ja ulkoisia voimavarojamme ja tätä kautta lisätä tai edesauttaa mm. kiputilojen syntymistä. Voimme hyväksyä ja kohdata kaikki tunteemme juuri sellaisina kuin ne ovat ja auttaa kehoa siinä, että tunteilla on vapaus mennä ja tulla vapaasti.

 

Yksilövalmennus

Yksilövalmennus suunnitellaan aina juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi ja siinä käytetään tatkaisukeskeistä syvärentoutusta, NLP- sekä EFT- tekniikoita yhdessä ja erikseen soveltuvilta osin. Rentoutumisvalmennus tapahtuu vastaanotollani Kangasalla sekä Tampereella. Silloin käydään läpi sinun lähtökohtasi ja kartoitetaan tavoitteesi rentoutukselle.

 

Ryhmävalmennus

Pienryhmille, soveltuvia kehomieli ryhmiä,ryhmien tarpeille räätälöitynä. Kuten nukkumisongelmat, kipuryhmät, kehonhallinta, lihasjännitteiden laukaisu jne. Ryhmien sisältö suunnitellaan tarpeen mukaan.

 

Aromaterapia

Kehollinen, kevyt sivelyhieronta puhtailla 100% lunnollisilla aromaöljyillä.

 

gallery/stress-1277561_1920 (2)